Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Musikalisk lek i Aveny

Annons

Publiken var redo när den musikaliska kvartetten öppnade sitt program på söndagkvällen med en reflektion kring problemet att få med sig någon hem. Efter en liten stund hade Östen Eriksson, Jens Kristensen, Staffan Lindfors och så den tystlåtne Persbosonen Gunnar Morén hittat kvällens rytm och bjöd på musik i alla varianter och klanger.

Musik som präglat miljoner människor och blivit klassiker; som Jailhouse rock, No woman no cry, Hotel Carlifornia och Nocking on heavens door blev massakrerade i kvartettens egen tolkning av låtarna i shottistakt.

Och dessa kontaktannonser kan också skapa behov av att utrycka sig i sångens variant. Det visade Östen Eriksson med en akapella sång där drömkvinnan efterlystes till en kanske inte fullt så perfekt man. Om publiken njöt och skrattade så var det ändå på scenen Östen med Resten njöt av varandras sällskap och påhitt lika mycket som de uppskattade publikens värme som strålade mot dem.

När en timme passerat var det två andra personer som fick stå i rampljuset. Ovetande hade Ida Brännström och Christopher Lehman suttit i publiken när Louise von Hofsten, president i Ängs-klockan, meddelade att de blivit tilldelade ett stipendium på 3 000 kronor vardera. Ida Brännström studerar på musikkonservatoriet i Falun. För henne kom pengarna lägligt då hon till sommaren vill ta sånglektioner.

Likaså blev Christoper Lehman överraskad och glad. Han går första året på gymnasiet men har till hösten kommit in på en musikskola i Stockholm. Även för honom kom pengarna lägligt med tanke på den kommande flytten.

INGELA HALLGREN

Mer läsning

Annons