Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Musikalisk invigning av JVM

Annons

Den traditionella julkonserten i Mora kyrka fick i år en något annorlunda inramning. På juldagens afton hölls nämligen en osedvanlig invigningsceremoni för junior-VM i ishockey, ackompanjerad av en vacker stråkkvintett och sång av Pers Anna Larsson, alt och Göran Eliasson, tenor. Sistnämnde agerade också speaker.

Men innan de spelande musikanterna intog sina platser för första periodens inledande Händel-komposition intervjuades MIK:s Janne Simons och Sven-Åke Petters, ordförande i Dalarnas ishockeyförbund, av prästen Gunnar Kärrbom. Och den typiska sportjournalistfrågan lät sig inte dröja.

- Hur känns det Janne, att i Mora få arrangera ett juniorishockey-VM? undrade Kärrbom.

- Det är fantastiskt att få arrangera en sådan här stor tävling, tyckte Janne Simons.

Sedan välsignade Gunnar Kärrbom junior-VM i ishockey 2007 och bad för alla spelare, tränare, domare samt funktionärer.

Mora ishockeyklubbs A-pojkar, iklädda julröda MIK-tröjor, tågade både in och ut genom mittgången med de medverkande nationernas flaggor i händerna. Att det är en roligt att kunna samarrangera idrott och kyrkoaktiviteter var kommunalråd, präst och klubbdirektör helt ense om.

- I kyrkan hjälper vi varandra, inom ishockey är också det viktigaste samarbete och laganda, likadant är det för organisationen av ett sådant här arrangemang. Den parallellen drog Patrik Wigelius från svenska ishockeyförbundet, bosatt i Gävle, som var värd för junior-VM 1993.

- Det pratas fortfarande om det mästerskapet på gatorna i Gävle och vi ska göra allt för att det här ska bli något som Mora, Leksand och resten av Dalarna aldrig glömmer.

Så, efter tre perioder av Dalasinfoniettans ljuvliga musik var tiden slut, men inte musiken. Sudden death och förlängning. Extra numret var inget mindre än superklassiska O, helga natt. Göran Eliasson och Pers Anna Larsson sjöng duett.

LYNDA LUNDIN

Mer läsning

Annons