Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Musikalisk hyllning till Nisse Hammarstedt

Annons

Det bjöds ett program som varade i en timme och fyrtiofem minuter och som inleddes med Gammelgårn, en hyllning till just Hedemora gammelgård vid stranden av Hönsan.

De flesta som framträdde var äldre herrar, men för att få lite yngre kvinnligt inslag hade en framtida stjärna engagerats, som Gunnar Hedman uttryckte det. Och Emelie Larsson gjorde ingen besviken då hon sjöng och spelade bland annat Sång till friheten av Björn Afzelius.

Det var många olika konstellationer som framträdde under kvällen.

Hedemora dragspelsorkester framförde bland annat Kungliga Södermanlands regementes paradmarsch och Pingbo Åke Gustavsson tillsammans med Åke Conradsson och Olle Johansson bjöd på bland annat Jubileumsvals skriven av älvdalingen Vestin.

Sång bjöds av både Einar Forsberg och Sven Åkerblom och de sistnämnden visade också sin skicklighet på munspel.

Durspel av Bo Eriksson, lite jazztoner av den fem personer stora Pilsnertrion, musik på fiol av Gunnar Kåks och på dragspelsmusik av Bo Hedmark bjöds också plus mycket mer.

Totalt ett 20-tal personer medverkade i programmet och det var en ganska stor åhörarskara som bänkat sig i gammelgårdens uteservering och som trivdes i den lite gråmulna men ändå rätt varma augustikvällen.

ROLAND BERG

Mer läsning

Annons