Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Musikalerna duggar tätt

Annons

Mängder av elever runt om i kommunen framför i dagarna musikal-, teater- och sångföreställningar.

I Kyrkskolan i Gagnef har F-2-eleverna gett en sång- dans- och teaterföreställning byggd på Majas Alfabet och i Lindberghallen har Djuråsskolans F-3-elever gett en föreställning byggd på Lennart Hellsings sånger.

Föreställningarna, som samlar många intresserade och även betalande besökare, är ofta ett slags redovisning av vad eleverna lärt sig i en rad olika ämnen.

Det handlar inte bara om sång och musik, utan i vissa fall också om bokstavsinlärning, matte, teckning, geografi, samhällskunskap och historia.

- Eleverna är väldigt positiva till den här typen av aktiviteter och man riktigt ser hur de växer med uppgiften och lär sig ta ansvar, säger Lisa Melin, fritidspedagog vid Kyrkskolan.

Där har de omkring 30 F-2-eleverna i avdelningen Kojan övat in och framfört Majas Alfabet, ett sång-, dans- och teaterspel. Eleverna har tillverkat rekvisita, målat kulisser och skrivit texter så att publiken kunde sjunga med i några sånger.

En skolföreställning sågs av ett 100-tal elever och en offentlig föreställning lockade 130 personer. En kollekt gav ungefär 900 kronor till en framtida rolig aktivitet.

I Djuråsskolan har ett 60-tal elever i F-3-klasserna övat in och framfört en föreställning med sånger av Lennart Hellsing. Skolan samarbetade med musikskolans slagverksensemble under ledning av Erik Sjönneby, som också skrivit arrangemangen.

En föreställning för föräldrar och andra intresserade lockade drygt 200 personer och de pengar eleverna fick in går till material samt till en aktivitet.

Bland flera andra musik- och teaterarrangemang kan nämnas att musikklasserna 4-6 vid Djuråsskolan, under ledning av Anders Sold, gett en Carolashow.

KENT OLSSON

Mer läsning

Annons