Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Musikalen är räddad

Annons

Anslaget till bion innebär att ett tidigare löfte infriats. Bidraget utgör 30 procent av de beräknade byggkostnaderna. Utan detta kommunala bidrag kan bion inte söka det stora bidrag den nu kan få från Boverket, om ansökan där går igenom. Till nästa år kommer kommunen på nytt att ansöka om pengar ur regleringsfonden för att täcka sitt bidrag till bion.

När det gäller musikalen O$erwais hade kommunledningen även där räknat med pengar från regleringsfonden. Också detta fick stryka på foten för muddring i Mora beslutade länsstyrelsen.

Därför togs saken upp på nytt i ett extra kommunstyrelsemöte på tisdagen. Kommunstyrelsen beslutade att ta 200 000 kronor ur årets investeringsbudget. Pengarna ska användas för att köpa in en skärmduk, moduler för att bygga ut scen, anordningar för ljus och ljud och ridåtyger.

Dessa inventarier kan sedan även användas för andra evenemang i Älvdalens sporthall, som med sin akustik och storlek är en bra lokal för större musikevenemang i Älvdalen. Nu blir den ännu bättre. Nu undanröjdes också ett stort problem för den, sedan flera år, planerade musikalen i Älvdalen. Planeringen och repetitionerna inför premiären pågår för fullt och intresset för den ökar för varje dag som går.

Lördagen den 19 juni är det premiär för musikalen, som kommer att vara textad på svenska för de som inte förstår älvdalska.

BJÖRN REHNSTRÖM

Mer läsning

Annons