Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Musikal får stöd

Annons

Musikalen O$erwais, på svenska Annorlunda, är så intressant att den nu får stöd också från Musik i Dalarna och landstinget.

Bland annat ska elever på Musikkonservatoriet i Falun erbjudas sommarjobb med att spela i musikalen.

- Ja, vi ska stödja dem och jobbar på en sådan lösning, säger länsmusikchef Karin Switz i Falun.

- Det är en otroligt fin och spännande sak och vi vill gärna vara med.

- Det är bra musik och den är gjord för ungdomar, det här kan bli ganska stort, säger Karin Switz och ser framför sig att musikalen blir återkommande.

- Ja, det är vår tanke. Och målet är att den en gång också ska framföras i Dalhalla.

- Det här är något som är int-ressant för hela länet. Språket är spännande och kopplingen till språkkonferensen i Älvdalen gör det hela ännu mer spännande.

Beskedet om att Musik i Dalarna ställer upp för musikalen O$erwais i Älvdalen slog ned som en glädjande bomb bland de som så länge kämpat för att få musikalen att bli verklighet.

På ett föräldramöte på onsdagskvällen informerade Verf Lena Egardt, som skrivit text och musik till musikalen, och stödföreningen O$erwais ordförande Ingmari Nilsson om nyheten om stödet man nu får från Musik i Dalarna.

Tack vare stöd från länsstyrelsen har arrangören nu också kunnat anställa regissören Suzanne Danielsson från Sollerön, som kommer att jobba med musikalen fram till sommaren.

Hon presenterade sig nu för en del av de barn och vuxna som kommer att vara med i musikalen.

Nu börjar en intensiv period med träningar och repetitioner för alla inblandade i musikalen.

Parallellt med detta ska alla andra uppgifter som måste till klaras av: kläder ska sys, fler aktörer ska engageras. Dessutom måste man få tag i fler statister, sponsorer, snickra, måla, skaffa rekvisita, ordna med smink, frisyrer och mycket, mycket annat.

Som avslutning på den första konferensen om älvdalska blir det sedan premiär lördag den 19 juni på den första musikalen helt på älvdalska i Älvdalens sporthall.

Musikalen har också fått en del pengar från länsstyrelsen bland annat. Älvdalens kommun har prioriterat 200 000 kronor ur Trängslets regleringsfond för musikalen.

BJÖRN REHNSTRÖM

Mer läsning

Annons