Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Musik på helt nya sätt

Annons

Det var inte i går som Musik i Dalarna släppte in allmänheten i sitt hus på Nybrogatan för ett Öppet hus.

- Det är så länge sedan att folk här inte minns när det var senast. Men nu vill vi visa var Musik i Dalarna håller hus och vad vi gör, säger marknadsansvariga Åsa Agerbring.

Och det var många som var intresserade av det. Folk strömmade till och gick runt och kikade i alla rum och repetitionssalar. I några visade delar av Dalasinfoniettan upp sig och åhörarstolarna fylldes snabbt av musiknjutare.

Njuta kunde man också göra i caféavdelningen där Musik i Dalarna bjöd rundhänt på fika med dopp.

För barnen hade det ordnats speciella program, bland annat tipspromenader där vinnarna fick dirigera orkestern.

Ett speciellt musikprogram hade också ordnats för dem via Musik i Dalarnas barn och ungdomsverksamhet. Det var varitégänget Velociped som visa att man kan få musik ur nästan allt, ja även en cykel.

Varité Velociped består av Erik Petersén, Bengt Johansson och Svante Drake och deras föreställningar är enkom till för skolan. Och det är lite synd att inte fler få se dessa tokroliga musikaliska ekvilibrister.

De vuxna i publiken hade minst lika roligt som småttingarna åt bland annat Svante Drakes suveräna förmåga att enbart med munnen låta som en hel orkester. Bengt Johanssons framgnidande av ett stycke av Bach på vinglaskanter var heller inte fy skam.

KATARINA RUDBECK

Mer läsning

Annons