Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Musik för alla smaker

Annons

Kyrkokonserten började med att Tjejvasans segrarinna Elin Ek fick en blombukett av kyrkoherde Gunnar Kärrbom och applåder av publiken. Sedan hördes kulande toner och Lena Willemark kom upp genom kyrkogången.

- Fantastiskt, här sitter ni med darriga ben och glada hjärtan, sa hon till dem som åkt Tjejvasan.

Lena sjöng den gamla frihetsvisan Varför skola männskor strida, hon spelade en polska från Evertsberg, fortsatte med en koral, en av Stig Dagermans tonsatta dagsedlar, två Taubelåtar och så på fiolen en låt från Sydafrika.

-Lena har en fantastisk röst, tyckte Linda Wenzel från Göteborg.

Linda, som arbetar som sjuksköterska på Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus, hade åkt Tjejvasan tillsammans med några arbetskamrater. På kvällen gick de på kyrkokonserten.

- Det här var första gången jag hörde Lena, berättade Linda som tyckte att det var härliga texter och rofyllt.

- Jag satt och blundande och njöt. Sedan kom Martin och rockade så då vaknade man till igen, det var bra, förklarade Linda Wenzel.

Martin började med att sjunga tillsammans med Lena, YouÕve got a friend.

- Kula kan jag inte, konstaterade han. Men sjunga Elvis kunde han och schlagerlåten Las Vegas förstås plus en del annat. Innan Lena kom in igen slutade Martin med en låt med ny text, Jag vill inte vänta, jag vill ha dig nu. För det fick han applåder från publiken.

Det var så gott som fullsatt i kyrkan.

JAN NORBERG

Mer läsning

Annons