Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mp: Låt patienter boka tid via e-post

Annons

Bakgrunden är en motion från miljöpartiet där man menar att många telefonsamtal till vårdcentralernas sjukvårdsupplysningar handlar om okomplicerade receptförnyelser och tidsbokningar, och att internet därför ska vara ett alternativt sätt att kommunicera på.

Dessutom ställer miljöpartiet frågan om landstingets telefonsystem - där patienten talar in ett meddelande och blir uppringd - verkligen är bra?

- Om man inte har något att göra går det ju att sitta och vänta vid telefonen, men de flesta jobbar och vem vill bli uppringd från vårdcentralen mitt i ett möte på jobbet? frågade sig Daniel Svedin.

Han vill se en maxgräns på 20 minuter i väntetid och en utvärdering av hela telefonbokningssytemet.

Svedin fick medhåll av moderaterna, folkpartiet och centern. Kristdemokraterna vill inte ha maxgräns på väntetid men däremot en utvärdering av systemet.

Och så kommer det att bli, meddelade landstingrådet Lars-Ove Hagberg (v).

- I besparingsplanen är det sagt att vi ska starta en gemensam sjukvårdsupplysning i hela länet. Då måste verksamheten utvärderas och det kan blir så att Tele-Q inte alls passar in över huvud taget, konstaterade Lars-Ove Hagberg.

Han sade också att det inte finns något som talar emot att internet används i större utsträckning, men att miljöpartiet, centern och folkpartiet vill gå för fort fram.

Frågan om utökad användning av internet i olika former finns redan med i landstingets verksamhetsplan 2004-2007.

ANNAKARIN LITH

Mer läsning

Annons