Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mp avvecklar före valet

Annons

Orsaken är brist på folk, enligt förskolläraren Kerstin Tapper som är enda återstående namn på partiets valsedel inför kommunalvalet. Om partiet trots allt får tillräckligt med röster för ett mandat i fullmäktige är det likväl osäkert om Kerstin Tapper ställer upp.

- Det får jag ta ställning till då, säger hon. Jag står med på listan mest för att skydda den från fanatiker som vill utnyttja situationen och skriva dit egna namn, förklarar hon.

Trots den förargliga situationen önskar Tapper att miljöpartiets sympatisörer i Leksand ska rösta på partiet.

- Det är bra om man visar sitt stöd, kanske kan det bli en morot som lockar nytt folk att engagera sig.

Miljöpartiets ledamöter fullföljer innevarande mandatperiod, men från 1 januari nästa år förvaltas lokalavdelningens medel centralt i väntan på en nystart i Leksand - kanske till valet 2006?

- Skulle vi få många röster i år så kanske det leder till en nystart så småningom, men det krävs i så fall mer folk för att kunna hålla den politiska bredd som krävs, säger Tapper.

Kampen om rösterna står därmed mellan övriga åtta partier i Leksand - centern, folkpartiet, kristdemokraterna, Leksandspartiet, moderaterna, socialdemokraterna, SPI och vänstern.

Redan i onsdags tjuvstartade kristdemokraterna med ett torgmöte och i går var det SPI:s tur, men först i dag har partierna tillgång till sina valstugor på Torget. Några av dem väntas öppna luckorna först på lördag.

MAGNUS ROLANDS

Mer läsning

Annons