Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mountainbike- satsning i Idre

Annons

Det är Sofia Hellström som byggt några av fjällets största fritidsstugor, som också väljer att sälja en rad aktivitetspaket.

- Jag började med ridning och kompisveckor. Sedan har det blivit golf och nu även mountainbike, skrattar Sofia.

I terrängen runt Idre Fjäll har "Kart-Bosse" Lindwall tagit fram en MTB-karta och det finns gott om allt från spännande grusvägar till branta nedfarter i både skidanläggningen såväl som i den omgivande terrängen.

- Nu gör vi en liten test med en MTB-weekend i augusti, då vi känner oss för hur stort intresset är, säger Sofia Hellström.

Med basen i hennes eget boende kommer Sofia att erbjuda utfärder för både erfarna såväl som mindre erfarna cyklister.

- En av dagarna kommer Idre Fjäll att köra sexstolsliften med möjlighet att ta cykeln i liften. Perfekt för den som vill åka downhill, säger Sofia.

- Tanken är att intresserade MTB-cyklister, enskilda eller i grupp, ska kunna få en tuff men avkopplande vistelse där i stort sett allt ingår, berättar Sofia.

Den som saknar mountainbike kan hyra, men för dem som vill trampa lite tuffare är det ändå att rekommendera cykling med egen mountainbike.

Går det som Sofia hoppas ska även Idre kunna bli ett eldorado för MTB.

- Här finns perfekta cykelleder. Kartor med GPS-koordinatorer och en underbar vildmark med både skogsvägar och fjällstigar.

När det gäller cykling är den, enligt länsstyrelsen, tillåten i Städjan-Nipfjällets naturreservat på samma sätt som ridning och vandring.

NISSE SCHMIDT

Mer läsning

Annons