Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mottagen med öppna armar här

Annons

Jag kommer från Stockholm och flyttade till min sambo i Ludvika hösten -03. Hade inga problem att få jobb (snarare svårare att välja). Blev så fint omhändertagen av min sambos familj och första dagen på jobbet blev jag välkomnad med en stor kram av en av mina arbetskompisar. Det värmde! Eftersom jag fick jobb inom Ludvika kommun blev jag erbjuden en speciell välkomstdag med information och lunch samt en rundresa i kommunen.

Jag fick arbete som förskollärare på en skola med fin och harmonisk stämning, underbart läge med skogen runt knuten och en helt otroligt vacker utsikt över sjön Väsman. Nästan lite Bullerbykänsla...! Här fick jag känslan av att barn och vuxna verkligen brydde sig om och tog hand om varandra. Jag fick uppskattning, uppmuntran och ett helt annat bemötande än jag varit van vid från tidigare anställningar i Stockholm!

När jag senare blev sjuk och långtidssjukskriven var min upplevelse av vården enbart positiv. Vi hade då köpt hus och flyttat till Smedjebacken. Jag har haft turen att hela tiden få träffa samma husläkare och haft bra kontakt under hela sjukskrivningen. Han var väldigt ambitiös och såg till att jag fick remisser till Falu lasarett och där gjordes grundliga utredningar.

Nu har jag fått en liten dotter som ska få växa upp här i Smedjebacken.

Här i Dalarna har jag fått livskvalité och en mycket högre levnadsstandard än jag någonsin skulle ha fått om jag bott kvar i Stockholm.

Jag har enbart positiva upplevelser av dalafolket och känner mig som hemma här nu.

ÅSA I SMEDJEBACKEN

Mer läsning

Annons