Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Möts inte facket och kyrkan väntar AD

Annons

Inga-Lill Örnefors Modin blev uppsagd från sin tjänst som präst i Garpenberg, skälet var arbetsbrist. Uppsägningen skedde trots att Inga-Lill enligt turordningsreglerna inte var den som skulle bli uppsagd. Församlingen hade inte kontrollerat anställningstiden.

Robert Svec är jurist på Kyrkans akademikerförbund och menar att det inte går att tolka lagen på något annat sätt än att det begåtts ett fel.

- Det är ett uppenbart brott. Uppsägningen är felaktig och om arbetsgivaren vidhåller uppsägningen kan det bli fråga om skadestånd.

Om parterna inte kommer överens blir det en central förhandling och därefter kan frågan hamna i arbetsdomstolen, AD.

- Man kan komma överens om att konstatera att det rört sig om en felaktig uppsägning, säger Robert Svec och påpekar att processen kan bli långdragen om den hamnar i AD.

I samband med uppsägningen har Inga-Lill Örnefors Modin själv framfört att hennes åsikter och det faktum att hon är kvinna och präst ligger bakom uppsägningen.

- Jag har i deras ögon kontroversiella åsikter eftersom jag är feminist.

Hon har på egen hand sökt en förklaring från kyrkoherden Anders Berglund. Kyrkoherden väljer att inte kommentera fallet innan förhandlingen.

- Där får ord stå mot ord jag har inga kommentarer om detta, säger Anders Berglund.

Tidigare låg arbetsgivaransvaret för präster hos stiftet. Nu är det församlingar och samfälligheter som ska hantera personalfrågor, som till exempel en uppsägning.

- Det ställs större krav på de lokala församlingarna, säger Robert Svec.

Klarar församlingarna av dessa uppgifter?

- I vart fall inte i det här fallet. Sedan förekommer det uppsägningar på grund av arbetsbrist utan att det här inträffar, säger Robert Svec.

CARL-MAGNUS FAGERHOLM

Mer läsning

Annons