Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Motorsporten satsar på säkerhet

Annons

Bra motortävlingar kräver kompetenta funktionärer. Så resonerar ledningen i SHRA, Swedish hot rod association, i Vansbro. I lördags genomfördes därför en utbildningsdag för funktionärer vid dragracingsarrangemang.

Peter Nordling och Tony Hansson från Mora ledde kursen. Ett 30-tal medlemmar, både förare och funktionärer, deltog och de fick en nyttig genomgång av regelverk och förhållningssätt.

- Klubben i Vansbro arbetar väldigt seriöst och därför känns det bra att vi som kollegor i Mora kan vara med och bidra till en ökad kunskap, menar Peter Nordling.

Nästan hälften av kursdeltagarna var tjejer, vilket förklaras av att det i klubben finns många unga kvinnor med ett genuint intresse för motorsport, både som funktionärer och förare.

Kursdeltagarna fick många goda råd. Inte minst funktionärer som siktar på att jobba som starter vid en så kallad streetracing.

- Tänk på att uppträda lugnt och att ge tydliga tecken. Förarna har en puls på 160 slag i minuten och är hyperstressade. Ett misstag från startern kan få allvarliga följder, varnade Peter Nordling.

Säkerhetsfrågorna, både för publik, funktionärer och förare, vid tävlingar stod i fokus under utbildningsdagen, som var förlagd till Vansbro utbildningscenter.

Lördagen den 27 augusti, i samband med Marie Memorial Race, får en del av kursdeltagarna praktiskt nytta av sina nya kunskaper eftersom de kommer att få tjänstgöra vid arrangemanget på flygplatsen i Järna, där tävlingen genomförs.

CHRISTER GRUHS

Mer läsning

Annons