Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Motorfest på Siljans is

Annons

Isjakt, isracing, mopedrally, snöskoteråkning och modellflyg. Aktiviteterna var många på och vid Rättvikens vårblöta is under Classic Winter Weekend under lördagen.

- Det här är livet. Jag kommer köra isracing så länge jag orkar, menade 85-årige Olle Åhnström.

Classic Car Week, företagarna, föreningar och köpmän i Rättvik arrangerade det sjunde Classic Winter Weekend under lördagen. Vårvindarna gjorde att isjaktseglarna jublade - men istravfolket drog sig ur sedan isen blivit alltför hal.

- Tyvärr. Men skaderisken för hästarna var för stor. Den måste ha ett snölager att springa på, säger arrangören Roland "RP" Pettersson.

I övrigt var stämningen hög. Hundratals besökare flanerade mellan båtklubben och långbryggan för att beskåda de olika aktiviteterna. Vid isracingens depå vid ångbryggans holme huserade Olle Åhnström, 85 år, från Stockholm.

- Jag har kört isracing sedan 1948. Jag blev trea individuellt i SM som bäst. Det blev guld i paråkning med Eldarna från Huddinge. Nu åker jag runt i landet för att träffa kompisarna. Hit till Rättvik har jag återvänt varje år. Vi har roligt - och det håller mig vigör. Hittills har jag inte skadat mig, säger han.

Mångsysslaren Gösta Karlberg från Born var en av arrangemangets mest uppmärksammade män. Han visade upp sin senaste skapelse, en motordriven spark.

- Jag har börjat serietillverka den. Har sålt två. Perfekt för pimplare och vinterfiskare som kan tänka sig att rata snöskotern. För en vecka sedan åkte jag från Rättvik till Sollerön utan problem, det tog en och en halv timme, säger han.

Arrangörerna var nöjda. Vinterviken är ett sätt att uppmärksamma bygden och marknadsföra sommarens Classic Car Week.

- Kul att det uppskattas, säger Roland Pettersson.

MATS LAGGAR

0248-130 05, 070-694 87 40

mats.laggar@falukuriren.se

Mer läsning

Annons