Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Motorbuller, sol och vind på Siljans is

Annons

För alla de som hela vintern gått och väntat på att få ta ut sina klenoder i dagsljus är Classic winter weekend något att se fram mot. Det är skotrarnas, mopederna och isracingens tid.

I isracingen ställde förare från olika delar av Sverige upp. På hemmaplan körde till exempel Sune Bond från Boda Kyrkby, Arne Lind och Hans-Erik Lassis från Vikarbyn. Speciellt inbjuden var Rättvik-Boda motorklubbs tävlingförare på 1980-talet, Jan Sigurd, för att nämna några förare.

Totalt deltog 19 isracingförare och de tävlade också inbördes. Mer för nöjes än det stora allvarets skull.

Alla placerade sig lika, meddelade Classic winter weekendkansliet.

De fyrkantiga veteranskotrarna körde skotercross.

I klass ett, A-finalen, segrade Kim Haag. I B-finalens segrade Mikael Jansson. I klass två, A-finalen, segrade Niklas Rosén och i B-finalen vann Bosse Nilsson.

I mopedrallyt gällde det inte bara att köra bra. Förutom manöverprov och kunskapsfrågor gällde det till exempel att spotta oliver. Stefan Bergman segrade i mopedrallyt med 78 poäng.

Två blev Essa Pettersson med 75 poäng och trea blev Per Öst med 67 poäng.

Siljans isjaktklubb hade bra vind denna februarilördag och många ville uppleva vinterfesten på isen.

Arrangörerna uppskattade att det under hela dagen var cirka 3000 personer på Rättviken under Classic winter weekend. Ett arrangemang som genomförts i Classic carweeks regi i nära tio år och festen bara fortsatte.

Danssupén på hotell Lerdalshöjden var absolut fullbokad långt före isfesten på Siljan och dansade gjorde gästerna till "Rättviks Raka Rör".

Lars Palm, Classic Carweek och speaker på isen var mycket nöjd med arrangemanget. Detta år kunde man glädja sig åt att Siljans is höll och hela arrangemanget därmed gick att genomföra enligt planerna.

KATARINA CHAM

Mer läsning

Annons