Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Motocrossbana i Åhl ett ärende i långbänk

Annons

Det var för tre år sedan det började. En anmälan inkom till kommunen om anläggande av en motocrossbana på Ålheden mitt emellan riksvägen och älven.

Miljökontoret efterfrågade då att anmälan skulle kompletteras med en bullermätning. Något som fortfarande inte gjorts. Under tiden har klagomål inkommit om störande buller. Miljönämnden vill att området återställs i ursprungligt skick och städas upp från däck och annat.

Samtidigt medger Richard Lindsköld att det bästa vore om det blev ett mera organiserat crossåkande. Som det är nu fungerar det inte. En del av banan ligger på en gammal soptipp och vid senaste inspektionen konstaterades att det på några ställen av banan kommit fram skräp från den gamla soptippen.

Marken som innefattar motocrossbanan ägs av Rolf Tjäder i Tunsta. Han håller med om att avdelningen crossbana på Ålheden blivit en långdragen historia, men att han omgående är beredd att göra något så att crossungdomen har någonstans att ta vägen.

- Vi ska söka bygglov för banan, säger Tjäder.

Rolf Tjäder menar att en av crossåkarna sedan ska stå som ansvarig för verksamheten. Att kontakt vidare kommer att tas för att komma överens om tider för crossåkande som passar alla. Tjäder berättar vidare att han varit i kontakt med ridfolket om crossplanerna och fått positiva reaktioner.

Rolf Tjäder blev ägare till marken i samband med omarrondering. På det viset fick han både crossbana och gamla soptippen "på köpet". Och nu blir det han som blir ålagd att göra åtgärder.

Han är beredd att ställa upp för alla motocrossintresserade i Insjön med omnejd. Men en sak tycker han kommunen borde ställa upp med.

- Det vore bra om kommunen gjorde en opartisk bullermätning. Jag hoppas vi kommer överens, avslutar Rolf Tjäder.

CHRISTER KLOCKARÅS

Mer läsning

Annons