Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mötet slutade i tumult

Annons

Förra veckans sammanträde i kommunstyrelsens samhällsutskott avlöpte inte som det brukar. Ett av ärendena gällde bolaget Girlie Productions begäran om kommunalt ekonomiskt stöd för att kunna ordna snö till den stora snowboardtävlingen Battle 2002 på Lugnet.

Bolagets Marika Borg kom till sammanträdet tillsammans med fritidschefen Lars Runsvik för att presentera projektet.

Sören Johansson var från första början klart emot det. Han ifrågasatte allt i en mycket frän och aggressiv ton, berättar ledamöter som var med på mötet. Han ifrågasatte också Marika Borg i insinuanta ordalag och påstod att hon inte hade något bolag och undrade om hon skulle tjäna pengar på de kommunala bidragen.

Då brast det för Marika som flydde från rådhuset i tårar med Bjarne Harrung och Maria Wilje hack i häl. Men de hann inte upp henne.

Tillbaka i rådhuset fick Sören Johansson veta vad han var värd. Han fick en utskällning av sällan skådat slag av flera av de övriga ledamöterna inklusive kommundirektören Mars Sörsten som annars brukar vara lugnet själv.

- Man får inte bete sig hur som helst som politiker. Det måste finnas någon rim och reson även för en vänsterpartist hur man uppträder mot en av kommunens gäster. Det här är inget mindre än en skandal, säger Lilian Eriksson, m.

Hon tar Marika Borg i försvar och anser att hon har gjort ett jättejobb för att få hit den stora snowboardtävlingen för ungdomar.

- Och det är en grupp som kommunen vill satsa på. Och just vid de här tävlingarna kommer också 100 fransmän som ska filma tävlingarna. De stannar i åtta dagar. Det blir pengar för kommunen, men det tycks inte Sören Johansson förstå, säger Lilian Eriksson.

Marika Borg är idag oerhört ledsen och förvånad över hur hon behandlats av Sören Johansson.

- Det är politikers jobb att ifrågasätta och jag var beredd på en tuff utfrågning. Men han hade en så otrevlig ton och gjorde narr av allting. Det sårade mig djupt. Jag ska inte behöva utsättas så här när jag kommer ärligt och redovisar allt, säger hon.

Bjarne Harrung har ringt henne och bett om ursäkt.

- Det här var inte trevligt och jag funderar på vad vi ska kunna göra åt det, säger Harrung.

Han ska börja med att ha ett samtal med Sören Johansson och sedan överväger han att kontakta vänsterpartiets distriktsstyrelse om saken.

KATARINA RUDBECK

Mer läsning

Annons