Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Möte planeras om psykmottagningen

Annons

Berörda föräldrar till barnen på daghemmet intill Mora lasarett står fast vid att en psykmottagning inte kan ligga vägg i vägg med ett daghem.

Kattis Nordin och Eva Marie Tysk, båda med varsin femåring på daghemmet, tog initiativ till den protestlista som sattes upp på daghemmet i torsdags.

- Blir det en verksamhet för unga patienter med dubbeldiagnos, psykisk störning och drogmissbruk, i en lokal 20 meter från daghemmet kan vi föräldrar knappast behålla våra barn där, säger Kattis och Eva-Marie.

Bakgrunden i ärendet är att landstinget ska öppna enheten Mora ungdom i ett separat hus på lasarettsområdet. Där ska ungdomar under 25 år med kombinerade psykiska problem och missbruksbeteende få vård.

Kattis och Eva Marie pekar på att informationen om enheten varit dålig. Enligt Kattis och Eva Marie finns många frågetecken i organisationen kring Maria ungdom. De anser att exempelvis det förekommit dubbla budskap huruvida om enheten ska vara låst eller öppen.

Landstingsrådet Inga Lill Persson och länssjukvårdschef Karin Stikå Mjöberg tog under fredagen initiativ till ett kommande möte med föräldrar och personal på det berörda daghemmet.

- Planeringen är att mötet blir på torsdag kväll. Redan på tisdag träffar jag områdesverksamhetschef Per Söderberg och Karin Stikå Mjöberg inför det planerade mötet med föräldrar och personal.

Karin Stikå Mjöberg hoppas få besked från föräldrar och personal vid Noret på måndag om det går att genomföra informationen på torsdag kväll.

HANS OLANDER

Mer läsning

Annons