Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Möte om Lugnets framtid lockade få

Annons

Det finns en handfull intresseanmälningar om att bli kommunens partner om Lugnetanläggningen. Det framkom vid ett öppet möte i går på Folkets hus som dock tilldrogs sig svalt intresse.

Socialdemokraternas öppna möte för att redovisa det som finns och går att redovisa om Lugnets framtid lockade inte mer än lite drygt 20 personer varav två kvinnor. Den övervägande delen av de övriga var äldre herrar med grå hjässor.

- Jag hade förväntat mig mera folk, sade kommunalrådet Jonny Gahnshag besviket.

Men de som kom fick en redogörelse för hur den så kallade Lugnetgruppen arbetat för att ge Lugnet den nödvändiga ansiktslyftningen och utbyggnaden.

Skulle kommunen göra det själv kostar upprustningen uppemot 50 miljoner kronor och utbyggnaden någonstans mellan 100 och 200 miljoner kronor. Pengar som kommunen bara inte har.

Därför söker kommunen nu en eller flera partner som kan gå in och satsa. Kommunens målsättning är att den inte ska betala mer för Lugnet än den gör idag.

Förfrågan gav en handfull riktigt intressanta förslag och idéer från kompetenta aktörer, uppgav Kjell Grundström från Lugnetgruppen.

Vilka det är är fortfarande hemligt eftersom det blir en förhandlingsuppgörelse. Nästa steg är att kommunen ber dem man är intresserad av att närmare precisera sig.

Och det är mycket att ta hänsyn till. Det gäller bland annat att kommunen inte tappar kontrollen och insynen över vad som ska ske på Lugnet och att de som nyttjar anläggningen även i fortsättningen får rimliga priser, framhöll Grundström.

I höst någon gång har diskussionerna kommit så långt att det är dags att skriva kontrakt, hoppas Grundström. - Så fortfarande är det en mycket öppen fråga om vad som kommer att ske på Lugnet, säger han.

Men högt på önskelistan står en evenemangshall och en bergbana upp till hoppbackarna samt att de som står på Kvarnberget flyttas till Lugnet.

Utöver kommunens framtida partner finns det redan i dag entreprenörer som för egna pengar skulle vilja bygga ut på Lunget i morgon dag om de bara fick. En av dem vill bygga ut Lugnethallen för att utöka Nautulusgymmet och en annan vill bygga ett mindre äventyrsbad.

Men de får också avvakta den vidare hanteringen om Lugnets framtid, framhöll fritidschefen Lars Runsvik.

KATARINA RUDBECK

Mer läsning

Annons