Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Möte om bevakning

Annons

- Det ges vid kvällens möte tillfälle för allmänheten att även ta upp andra frågor som rör tryggheten i samhället, förklarar Marie-Louise Boström, ordförande i Brå, Brottsförebyggande rådet, i Säter.

Kommunens nya Brå har jobbat i drygt ett år. Rådet har fyra hörnpelare, kommunen, polisen, skolan och social.

- Vi jobbar nu i olika grupper, berättar Boström

Alf Granqvist, politiskt vald ledamot i rådet, arbetar med att sammanfatta vad som görs i förebyggande insatser mot droger bland ungdomar, vad skola, polis, sociala med flera gör. Marie-Louise Boström jobbar med trygghetsfrågor och där ingår då bland annat frågan om en eventuell vaktstyrka.

Inom Brå är uppfattningen att fyra timmars öppettid på poliskontoret i Säter är för lite och ger för dålig service till kommuninvånarna. Erik Gatu, från polisen i Borlänge, skulle också gärna se ett ökat öppethållande på poliskontoret, men det finns det inte personal till.

- När det gäller polisnärvaro i Säter kvälls- och nattetid är vi inte färre än när polisstationen var öppen. Minst en gång per dygn ska polispatrullen besöka Säter och Gagnef. Dessutom görs riktade insatser, jag kan till exempel ge tjänstgöringsorder om att en speciell natt ska patrullen vara i Siggebo, berättar Erik Gatu.

I Säter är det Kungsvägen som är den enskilda gatuadress där flest brott begås, berättar Gatu.

Både Brå och Gatu påpekar vikten av att folk verkligen gör anmälan när de utsätts för brott.

ROLAND BERG

Mer läsning

Annons