Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Motdemonstranter grannar med SD

Annons

Demonstranter planerar en blockad mot Sverigedemokraternas riksårsmöte i Karlskrona och tänker samlas i en lokal vägg i vägg med Sparresalen, där SD-mötet äger rum.

"Folkkök samt sovplatser kommer att finnas i vårat ungdomshus, som ligger vägg-i-vägg med lokalen SD hyr" skriver organisationen Nazifritt Karlskrona på internet.

Polisen har däremot noterat uppgifterna.

Även organisationen Antifascistisk aktion (Afa) uppmanar på nätet så många som möjligt att komma till Karlskrona och protestera mot SD-mötet. En demonstration planeras den 19 maj på Stortorget och det talas också om en blockad av SD-lokalen. Tonen i Afa:s kallelse är hård och gäller en demonstration "med alla till buds stående medel".

Hoten inför riksårsmötet, som beräknas samla 150_200 delegater, måste tas på allvar menar Åkerlund, men tillägger att han litar på polisens förmåga att ge skydd.

Thomas Pärlklo säger att förväntningen är att allt ska löpa ganska friktionsfritt, och pekar på möjligheten att ta hjälp av polisen i grannlänen.

TT har sökt men inte nått någon representant för den aktuella musikföreningen i Karlskrona.

Sverigedemokraternas riksårsmöte har fått senareläggas på grund av svårigheten att hitta företag eller organisationer som vill hyra ut till partiet. Norrköping, Saltsjöbaden och danska Köge är orter som varit påtänkta, men där lokaluthyrare backat ur.

TT

Mer läsning

Annons