Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Motbjudande insändare

Annons

Svar till Curriculum vitae:

Vid tiden för årsdagen av den fruktansvärda tsunamikatastrofen väljer någon att skriva en motbjudande insändare, med underförstått budskap att man får skylla sig själv när man reser utomlands. En insändare som inte gör något annat än strör salt i såren för alla överlevande och anhöriga.

Insändaren är inte bara urbota dumt skriven utan lider total brist på respekt och empati för alla dem som är drabbade av katastrofen. Att fira jul hemma eliminerar väl knappast risken för att man ska drabbas av en olycka.

Att tsunamin vällde in just på annandag jul måste väl ses som en ren tillfällighet. Olyckor och katastrofer sker, även i Sverige, och det är lika illa oavsett var och när.

Angående regeringen så är det väl knappast någon som skyller på den att det hemska har hänt. Däremot har regeringen kritiserats hårt vad gäller tafatt agerande när katastrofen väl var ett faktum, en kritik som visade sig väl befogad efter allt som framkommit i katastrofkommissionens rapport.

Lever man ett liv där man till varje pris tror sig kunna försäkra sig från olyckor så kan man inte göra mycket. Möjligtvis sitter insändarskribenten och muttrar ensam i ett hus i skogen utan elektricitet som kan orsaka bränder. Att ge sig ut på vägarna är väl otänkbart då trafiken ha störst risk för olyckor. .

Lever man så isolerat kan man knappast bli annat än bitter, men låt inte det gå ut över dem som redan har det svårt.

MINA VARMASTE TANKAR TILL TSUNAMINS OFFER, ÖVERLEVANDE OCH ANHÖRIGA

Mer läsning

Annons