Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mot nya utmaningar

Annons

Den 11 augusti går Karin Lundgren tillbaka till sitt tidigare yrke som lärare, ett yrke som hon älskar. Hennes nya arbete skiljer sig dock från tidigare, eftersom hon ska undervisa flickor på behandlingshemmet Cornelia.

- Det ska bli spännande att göra något helt annat och få arbeta med elever igen. Jag har inte arbetat inom skolan på fem år nu. Att arbeta på Cornelia ser jag som en utmaning, berättar hon.

Det här är något nytt för Karin och menar att det är inte det samma som att gå tillbaka till den ordinarie skolan.

Hon ser detta som ett privilegium och tycker det är oerhört positivt att se ungdomar genomgå utveckling och att kunna ge dem något betyder mycket för henne.

Under de fem år som gått sedan rådhuset blev hennes arbetsplats, har hon saknat läraryrket, men påpekar att hon antagligen kommer sakna sitt nuvarande arbete som kommunsekreterare.

- Jag skulle vilja göra båda två, säger hon.

Innan hon börjar sin nya tjänst ska hon försöka hjälpa sina kollegor att sätta sig i hennes arbetsuppgifter, för det blir de som får fylla det tomrum som uppstår när Karin Lundgren lämnar rådhuset. Men det är inte säkert att det blir för gott.

- Jag har fått tjänstledigt och min arbetsgivare var väldigt förstående när jag berättade att jag sökte ett annat arbete.

Hon är inte orolig för att arbetskamraterna inte ska klara av att ta över hennes uppgifter.

- Det finns så många kompetenta människor som kan göra det. Däremot kan jag känna en viss oro över den besparing på 1,5 miljoner som ska göras inom administrationen, säger Karin Lundgren.

Gun Drugge (c), kommunstyrelsens ordförande, säger att det ännu inte finns några planer på att ersätta Karin Lundgren.

- Karin har till att börja med tjänstledigt fram till jul och sedan får vi se hur hon väljer att göra. Vi kommer inte utlysa tjänsten och det är inte bara att sätta in en vikarie. Jag vill framhålla att posten som kommunsekreterare är viktig och Karin är mycket kompetent. Givetvis är det en förlust för oss att hon slutar på kommunledningskontoret, säger Gun Drugge.

På den nya arbetsplatsen tror Karin Lundgren att hon kan bidra med både sin yrkeserfarenhet, utbildning och livserfarenhet. Hon har övervägt beslutet noggrannt.

- Jag har verkligen funderat innan jag sökte jobbet och jag har försökt ta reda på så mycket om arbetet som möjligt om arbetet, säger hon.

PETER SÖDERLUND

Mer läsning

Annons