Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mot nya uppgifter

Annons

Som divisionschefer, distriktschefer, kommer makarna Bergman att få ansvaret för Frälsningsarméns verksamhet i Skåne, Blekinge, södra Halland och en liten bit av Småland, det gäller Växjöområdet.

I Borlänge började Ann-Cathrin och Kjell Bergman arbeta som kårledare i juni 2001.

- Inom Frälsningsarmén har vi ordersystemet. Vi flyttar efter order från högkvarteret. Det är så det fungerar. Även om det känns smärtsamt på ett sätt att lämna Borlänge är vi glada över uppgiften som divisionschefer, framhåller Kjell Bergman.

Under 34 år inom Frälsningsarmén har makarna Bergman bott på en rad platser i Sverige, från Arvidsjaur i norr till Malmö i söder. Dessutom på Jylland i Danmark, där de var bosatta i Aalborg.

Arbetet som kårledare har Ann-Cathrin, som är från Lycksele och Kjell, som kommer från Göteborg, haft i 28 år. Som divisionschefer har de tidigare arbetat sex år, fyra år i Göteborg och två år i Danmark. Det var från sina tjänster på Jylland som makarna Bergman sommaren 2001 flyttade till Borlänge.

- Det har varit en fin tid i Borlänge och vi har trivts väldigt bra. Nu ser vi fram emot vår nya uppgift och att få möta människor på olika platser. Det är också stimulerande att få bli något av själasörjarnas själasörjare som är en viktig del av arbetet som divisionschef, avslutar Kjell Bergman.

SVEN-ERIK OLSSON

Mer läsning

Annons