Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mot ny rekordsäsong

Annons

Efter förra årets rekordvinter tycks skidanläggningarna gå mot en ny rekordsäsong. I alla fall är det rekordsiffror så här långt i Skistars halvårsrapport, som omfattar perioden september-februari. Resultatet före skatt uppgår till 112 miljoner kronor, mkr, att jämföra med 70 mkr motsvarande period föregående år.

- Och det ser bra ut även för resten av säsongen. Men mot bakgrund av att vi hade en bra säsongsavslutning förra vintern också så är det inte troligt att intjäningen kan fortsätta att öka i samma takt som den gjort hittills i vinter, säger ekonomichef Magnus Sjöholm vid Skistar.

Om koncernen under det återstående halvåret kan hålla samma siffror som i fjol så kommer årets vinst att kunna bli hela 180 miljoner kronor. Årsomsättningen närmar sig med stormsteg en miljard kronor.

Hela Skistar-koncernens omsättning under det senaste halv-året har uppgått till 559 miljoner kronor, en ökning från 482 miljoner året innan.

Omsättningen fördelas på Sälen 289 mkr, Åre 155 mkr, Vemdalen 40 mkr och Hemsedal 75 mkr.

När det gäller vinsten före avskrivningar uppgick den under senaste halvåret till 188 miljoner kronor, förra året 151 miljoner. Vinsten genereras i Sälen 104 mkr (+13), Åre 41 mkr (+12), Vemdalen 13 mkr (+5) och Hemsedal 30 mkr (+7).

Liftkortsförsäljningen uppgick i Sälen till 147 miljoner kronor, i Åre 83 mkr, i Vemdalen 30 mkr och i Hemsedal 59 mkr. Liftkortsförsäljningen har ökat med 12-20 procent i Skistars skidorter jämfört med i fjol.

Den totala beläggningen under säsongen beräknas bli imponerande 89 procent. Främst i Sälen är beläggningen mycket hög och här blir det svårt att öka beläggningsgraden i någon större utsträckning. Det kan vara en grund för kommande prishöjningar.

Större investeringar som planeras inför nästa vinter är en åttastolslift på Hundfjället i Sälen samt ökad kapacitet för snöproduktion i Sälen och i Åre.

ANDERS MOJANIS

Mer läsning

Annons