Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mörkermännen kliver fram

Annons

Så fick de då chansen att kliva fram. Mörkermän (och kvinnor) på den borgerliga kanten.

Så kastar de den första stenen men ser inte bjälken i sitt eget öga. De som själva aldrig gjort avbön för sina missgrepp i historien; allt från sitt motstånd till allmän rösträtt, till stöd för USA:s imperialistiska folkmord i Vietnam, passar på att kasta skit på vänsterpartiet.

Till och med det stora partiet som i början av 1990-talet var berett att införa strejkförbud i Sverige ansluter sig till kören.

De religiösa fundamentalisterna i kd har till och med mage att påstå att "kommunismens brott mot mänskligheten...räknas i ännu större antal än offren för nazismens massdödande"!

Vänsterns utveckling har i takt med att världen förändrats också förändrat sin politik och syn på hur samhället kan förändras. Det är inte okej att företrädare inom vänstern så sent som 1999 uttryckte grumligheter i sin demokratisyn. Demokrati med flerpartisystem är en garant för folkets möjlighet att påverka.

Vi som är vänster och som vill bygga ett jämlikt och rättvist samhälle med en annan fördelning av de samlade resurserna behöver demokratin. V behöver därför slutföra sin process och göra upp med sina historiska grumligheter.

Det torde väl vara rätt självklart att det är stora svårigheter i att ha ett "Forum för levande historia" ihop med särskilt det fundamentalistiska kd, de demokratiskt tvivelaktiga moderaterna och de nyliberala folkpartisterna.

DEN BOFASTE KÄMPEN

Mer läsning

Annons