Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Morgonpiggt hos SSAB

Annons

SSAB-personalen säger nej till senare arbetsdag. De flesta vill fortsätta börja tidigt. Det framkom i en omröstning.

Under februari har en omröstning genomförts bland de skiftgående på SSAB Tunnplåt i Borlänge. Att arbetstiden är viktig för var och en är självklart. Något som även visade sig i omröstningen där 90 procent deltog. Fler än 1 000 röstade.

Vid Järnbruksklubbens årsmöte häromkvällen redovisades utfallet. 57 procent av de som röstat vill behålla nuvarande starttid, 05.30, på morgonen.

43 procent röstade för att skjuta fram tiden, en halvtimme, till klockan 06.00.

- Vi lever i en demokrati. Det är en ganska klar majoritet. Så det blir ingen förändring, säger Lennart Karlsson, ordförande i Järnbruksklubben.

Tanken var annars att under ett år genomföra ett försök med att senarelägga arbetstiden. Även om en halvtimme hit eller dit låter som en liten sak kan den enligt läkare ha betydelse. Ju tidigare man börjar arbeta desto tyngre kan det bli för kroppen och psyket.

Men en majoritet av SSAB-jobbarna tycker att halv sex fungerar bra. Någon diskussion blev det därför inte vid årsmötet, som samlat ett 50-tal medlemmar. Lennart Karlsson omvaldes till ordförande i ytterligare två år. Omval blev det även av Conny Karlsson och Mats Dahlberg.

JERRY BRODIN

Mer läsning

Annons