Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mordvittne svårt misshandlat

Annons

En 24-årig kvinna misshandlades svårt vid lunchtid i dag i Hägersten i södra Stockholm.

Den misshandlade kvinnan är samma kvinna som vittnade i en mordrättegång om mordet i Mälarhöjden på nyårsnatten och som i samband med rättegången misshandlades. Det bekräftar Ulf Göranzon, informationsansvarig på länskriminalpolisen för TT.

TT: Hade hon något skydd?

TT: Hur ser ni på att hon misshandlats trots skyddsprogrammet?

Advokat Lina Holmgren är den misshandlade 24-åriga kvinnans målsägandebiträde. Hon har ännu inte kommit i kontakt med sin klient personligen och vill därför inte uttala sig om händelsen.

Den var den 19 april som den 24-åriga kvinnan misshandlades första gången. Det ägde rum i Mälarhöjden. Brottet kopplades till att kvinnan vittnat i mordrättegången som rör ett mord från nyårsnatten då en man knivhöggs till döds. En man greps för misshandeln av vittnet och släpptes senare, men är fortfarande misstänkt.

Vid dagens misshandel sparkade två gärningsmän ner kvinnan och försökte strypa henne med en halsduk. Gärningsmännen söks av flera polispatruller.

Kvinnan hittades liggande i en park vid Skidvägen/Terrängvägen. Anmälaren har uppgett för polisen att hon då hade en halsduk hårt knuten runt halsen.

Kvinnan var vid medvetande när hon fördes till Huddinge sjukhus strax före 13.

Misshandeln rubriceras som försök till mord. Polisen saknar signalement på de två misstänkta gärningsmännen. Under eftermiddagen undersöks brottsplatsen av polisens tekniker.

TT

Mer läsning

Annons