Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mordutredning om supporter försvann

Annons

Den mycket omfattande utredningen om fotbollssupportern Tony Deogans död i ett bråk mellan anhängare till AIK och IFK Göteborg sommaren 2002 är försvunnen. Hittas den inte kan fallet inte tas upp på nytt, hävdar advokat Peter Althin.

Det var när Tony Deogans mor bad att få läsa förundersökningen som det uppdagades att den var borta, skriver Dagens Nyheter och Metro.

Polis och åklagare är överens om att materialet borde finnas på åklagarkammaren i Västerort i Stockholm. Men där säger chefsåklagaren Alf Johansson att man inte hittat utredningen, trots att man letat i flera dagar.

Deogans mor säger till Metro att hon är "både förbannad och ledsen" över det inträffade. Nu har hon anmält saken till Justitieombudsmannen. Polisens enhet för interna utredningar har upprättat en anmälan om tjänstefel.

Familjen Deogans juridiska ombud, Peter Althin, förklarar allvaret i att utredningen är borta:

I november 2003 lades förundersökningen om vem som dödat Tony Deogan ner, eftersom polis och åklagare inte lyckats ringa in någon gärningsman.

Den 26-årige Tony Deogan dog efter fyra dagar på sjukhus av de allvarliga skallskador han tillfogats i supporterbråket i Högalidsparken i Stockholm.

TT

Mer läsning

Annons