Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mordrättegång - igen

Annons

Det var den 26 september förra året som en 41-årig man dödades med över 60 knivhugg i en lägenhet på Bullermyren. På platsen fann polisen en nedblodad 26-årig man.

De båda männen hade träffats på en restaurang i centrala Borlänge och 41-åringen följde därifrån 26-åringen hem. Vad som sedan hände i lägenheten bedömde tingsrätten som dråp. Studenten fick sju års fängelse.

Kammaråklagare Catharina Wikner var inte nöjd med straffet och överklagade domen. Hon menade att rätten gjort en felaktig bedömning och att 26-åringen borde ha dömts till livstids fängelse för mord.

Även försvaret överklagade. Advokaten Gunnar Lundgren ansåg straffet vara för hårt och ville istället se att klienten dömdes till rättspsykiatrisk vård.

Han, liksom den åtalade, ställde sig även kritisk till den rättspsykiatriska undersökningen som 26-åringen genomgick. En begäran om att socialstyrelsens rättsliga råd skulle ta upp den till granskning gjordes, men det sade hovrätten nej till.

I går sammankallade hovrätten till nya förhandlingar rörande "studentmordet" i Borlänge. Rättegången kommer att pågå fram till den 12 mars.

LINDA ERIKSSON

Mer läsning

Annons