Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mordrättegång i jul

Annons

I går träffades vice chefsåklagare Olle Sohlberg som är förundersökningsledare i målet och poliser som arbetar med fallet.

- Vi väntar fortfarande på en del av SKL:s analyser av den tekniska bevisningen. Mannens erkännande kvarstår och jag ska väcka åtal på fredag i nästa vecka, säger Olle Sohlberg.

Den 46-årige mannen från Grycksbo vårdas sedan en tid inom rättspsykiatrin. Han har gått med på att förlänga häktningstiden när det blivit dags för omhäktningar.

Mannen som tidigare är ostraffad kom självmant till polishuset i Falun natten mot fredagen den 26 augusti och berättade att han dödat en kvinna.

Han berättade att hon låg i en lägenhet i ett villakvarter i centrala Grycksbo. Poliser som skickades till platsen kunde snabbt bekräfta för vakthavande befäl att uppgifterna stämde.

Men 46-åringens erkännande är inte tillräckligt för en fällande dom. Därför drogs en mordutredning i gång. Dalapolisens kriminaltekniker har samlat bevismaterial från brottsplatsen som skickats till Statens kriminaltekniska laboratorium, SKL, i Linköping för analys. Nu har de flesta svaren kommit, men åklagaren väntar fortfarande på några av analyssvaren.

Kvinnan som dödades blev 47 år och bodde i Borlänge. Hon var ensamstående och hade inlett ett förhållande med den 46-årige mannen från Grycksbo. Men efter en tid ville hon ta en paus sedan det kommit fram uppgifter om att mannen bland annat kommit med vilseledande uppgifter om sitt arbete och sina ekonomiska förhållanden.

Enligt vad tidningen erfar ringde mannen till henne flera gånger och till slut gick hon med på att de skulle träffas för att äta middag på en restaurang i Falun.

Efteråt åkte de till en av de lägenheter som mannen disponerade i Grycksbo. Där dödade han henne med kraftigt våld.

BÖRJE GUSTAFSON

Mer läsning

Annons