Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mordplatsen bevakad minst en vecka till

Annons

- Vi arbetar på fred front och fortsätter förhör med boende i närområdet. Även de personer som kan tänkas ha passerat förbi fyndplatsen kontaktas, eller kommer att kontaktas, uppger Persson.

Platsen, där de två utbrända bilvraken anträffades med kvarlevorna, är nu helt täckt av tre stora tält. Med hjälp av varmluft har kriminalteknikerna nu skapat en sommarlik miljö att arbeta i. Det vill säga att all snö och is numera är avlägsnad från det område som teknikerna finner intressant.

Var enda liten detalj som nu kommer att anträffas är av intresse. Om personen, som enligt uppgifter ska vara en kvinna, mördats på platsen, så kan det även finnas spår som blod eller rester från klädesplagg

- Det kommer att ta sin tid att gå igenom varje liten kvadratcentimeter av området på 25x3 meter. Vi hoppas naturtligtvis att arbetet ska ge resultat.

Inte minst undersöks alla de uppgifter som finns om försvunna personer. En yngre kvinna lär ha rapporterats försvunnen från Kopparberg sedan mitten av januari.

En av de stulna bilarna, en Saab 9000, stals för övrigt just i Kopparberg den 23 december. Den andra bilen som anträffades var stulen i Säter natten mellan den 16-17 januari.

Det finns av naturliga skäl ett stort antal spekulationer kring fallet. Om de två stulna bilarna brändes på platsen måste det även ha funnits ett tredje fordon med en medhjälpare som kunde ta mördaren eller mördarna från platsen.

På tisdag är det meningen att obduktionen ska inledas vid den medicinska rättsenheten i Uppsala.

- Om allt klaffar ska vi förhoppningsvis ha ett svar i slutet på nästa vecka, avrundar förundersökningsledaren.

HARALD LOHSE

Mer läsning

Annons