Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mordmisstänkt på fri fot trots att han är misstänkt

Annons

Mannen har för på sannolika skäl varit misstänkt för delaktighet i mordet på den 28-åriga trebarnsmamman Solveig Kallio i slutet av januari eller i början av februari i år.

47-åringen greps den 27 april i Örebro och blev sedermera häktad och omhäktad vid flera tillfällen fram till onsdagen.

- Jag bedömde att det inte längre fanns tillräckliga skäl att kvarhålla mannen i häkte, säger Fredrik Skoglund.

- Det ska dock understrykas att mannen fortfarande är misstänkt för att ha med mordet att göra. Men på vilka grunder vill jag inte svara på i dagsläget.

Chefsåklagaren vill heller inte lämna någon information kring resultatet av den specialundersökning som gjordes på kring fyndplatsen i förra veckan. Den lilla skogsvägen och närliggande områden norr om Björsjö i Smedjebacken, genomsöktes då av en likhund i polisens jakt på bevismaterial.

- Jag vill avstå från att nämna några resultat så länge som förundersökning pågår.

Ytterligare en person sitter häktad sedan slutet av april för på sannolika skäl misstänkt för mord. Det är en 44-årig man från Ludvika, som på senare år haft Säter som bostadsadress.

Mannen hade under en längre tid ett förhållande med den mördade 28-åringen. Kvinnans kvarlevor anträffades svårt brända i bagageutrymmet på en utbränd stulen personbil.

- Utredningen går sakta men säkert framåt men ännu så länge kan man inte tala om något genombrott i bevisfrågan, säger kommissarie Bo Persson vid Polisen Dalarna.

- Vi hoppas fortfarande att SKL:s (Statens kriminaltekniska anstalt) undersökningar ytterligare ska hjälpa oss på vägen framöver.

Enligt chefsåklagare Fredrik Skoglund är det föga troligt att ett åtal blir klart till torsdagen den 8 juli.

- Om inte den häktade godtar omhäktning tvingas vi i så fall hålla ytterligare en förhandling i tingsrätten. En häktad kan omhäktas var 14:e dag så länge som rätten finner att åklagarens begäran är rimlig.

HARALD LOHSE

Mer läsning

Annons