Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mordmisstänkt omhäktades

Annons

Det var strax efter klockan fyra på morgonen 23 januari som polisen fick larm om att en död kvinna fanns i en lägenhet i Rommehed. Då den första polispatrullen kom till lägenheten vid Hedgatan hittade de kvinnan i sängen, död och knivskuren.

Lägenheten tillhör en man som den 49-åriga kvinnan tidigare var gift med. Han fanns i lägenheten liksom ytterligare två män, en av dem den nu omhäktade 33-åringen samt en 47-årig kvinna. Alla fyra var mer eller mindre berusade, de greps och anhölls senare som misstänkta för mord, alternativt medhjälp till mord.

I lägenheten som varit föremål för en grundlig och mycket tidskrävande teknisk undersökning fanns en hel del knivar som kunde ha använts för att döda kvinnan. Medan de övriga släpptes fria redan 24 januari häktades 33-åringen på sannolika skäl misstänkt för knivmordet.

Av brottet har 33-åringen i stort sett sagt sig bara ha diffusa minnesbilder. Då han på fredagen åter ställdes inför häktningsdomaren i Falu tingsrätt var det efter att ha vägrat gå med på åklagarens begäran om förlängd tid för utredning. Åtal mot 33-åringen skulle ha väckts på fredagen, nu får åklagaren tiden fram till 22 februari på sig för att säkra bevis mot 33-åringen och samla in ytterligare material som underlag för åtalet.

SVEN-ERIK OLSSON

Mer läsning

Annons