Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mordmisstänkt i Malmö begärs häktad

Annons

Den 24-åring som är anhållen misstänkt för att ha knivmördat sin jämnåriga hustru i Malmö har gjort vissa medgivanden i polisförhören.

Mannen har begärts häktad och häktningsförhandling ska hållas i Malmö tingsrätt på torsdagen.

Under onsdagen blev den rättsmedicinska obduktionen klar och visar preliminärt att kvinnan dog av en skärskada i halsen. Det resultatet styrks enligt polisen av vissa föremål som togs i beslag i samband med brottsplatsundersökningen.

Polisen vill fortfarande inte gå ut med vad den anhållne sagt i förhören, men enligt Malmöpolisens informatör Carin Brange ska mannen ha medgivit vissa omständigheter i samband med mordet.

På onsdagen lämnade kammaråklagare Lena Körner in en häktningsframställan mot mannen. Samtidigt fortsätter den kriminaltekniska undersökningen och förhören med personer som paret haft kontakt med.

Den mördade kvinnan var dansk medborgare, men både hon och mannen kommer från ett land utanför EU. De bodde i Malmö på grund av de danska utlänningslagarna.

Det var i måndags morse som polisen fick larmet om att en kvinnan hittats död i en lägenhet i Malmö. Den 24-åriga mannen hade själv larmat och fanns kvar i trapphuset när polisen kom.

TT

Mer läsning

Annons