Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mordförsök på Säters sjukhus

Annons

Någon försökte kväva en 42-årig patient till döds på Säters sjukhus.

Nu är mannens medpatient, en 55-åring, häktad på sannolika skäl misstänkt för mordförsök.

Händelsen inträffade vid Säters rättspsykiatriska centrum i slutet av juli. Personalen hittade 42-åringen i hans rum och larmade polisen när de insåg att han utsatts för ett krävningsförsök.

Mannens medpatientn anhölls samma dag och sitter nu häktad på sannolika skäl misstänkt för mordförsök.

- Han förnekar brott, säger Bo Persson, dalapolisens presstalesman.

42-åringen har lämnat en historia om vad som hände inne på rummet. Huruvida han pekat ut 55-åringen eller inte kan Bo Persson inte berätta. Han kan inte heller gå in på hur kvävningsförsöket gått till eller eventuella motiv bakom det.

- De här två har varit oense om en småsak. Vad det är kan jag inte tala om. Men det var känt att de var oense, säger han.

Enligt Persson finns det vissa spår och omständigheter som pekar på 55-åringen. Polisen väntar nu på att resultatet från den tekniska utredningen ska bli klart.

55-åringen har tidigare gjort sig skyldig till våldsbrott och dömts till sluten psykiatrisk vård. Han sitter på avdelning 52 där en blandad grupp rättspsykiatriska patienter vistas.

Göran Källberg, chefsöverläkare på Säters sjukhus, vill inte kommentera händelsen eftersom polisutredningen fortfarande pågår.

Åtalet mot 55-åringen ska vara väckt den 16 augusti men eftersom resultaten från den tekniska undersökningen inte är klara ännu kommer datumet med stor sannolikhet att skjutas fram.

MARIA BIAMONT

Mer läsning

Annons