Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mordet - i hovrätten

Annons

- Han förklarade att han inte hade något med hennes död att göra, säger kammaråklagare P-G Persson efter tisdagens förhör i Svea hovrätt.

- Han säger att han inte minns så mycket av dagarna och detaljerna kring den aktuella morddagen, den 15-16 januari i fjol.

Falu tingsrätt dömde den 26 januari i år Wickström till nio års fängelse för bland annat vållande till annans död. Solveig Kallio har enligt åklagaren dödats i Wickströms lägenhet i Säter någon gång under tiden 15-16 januari i fjol.

Kvarlevorna anträffades sedan i en stulen utbränd personbil på en mindre skogsväg mellan Björsjö och Smedjebacken den 6 februari förra året.

Trots att det saknades teknisk bevisning så dömdes 45-åringen för att ha förorsakat kvinnans död.

En dom som sedermera överklagades till hovrätten.

Vid tisdagens förhandling redogjorde försvaret för sin inställning till åklagarens påstående rörande mord och i andra hand grov misshandel och vållande till annans död.

Wickström upprepade sitt ställningstagande och inga nya detaljer framkom under dagen.

- I varje fall inga som på något sätt skulle vara avgörande i fallet, ansåg P-G Persson.

Förhandlingarna fortsätter på torsdag och fredag med bland andra anhöriga till såväl offret som den åtalade. Torsdagen ägnas åt bandinspelningar från tingsrätten I nästa vecka tror åklagaren på tre förhandlingsdagar.

En dom är sedan trolig i slutet av månaden.

HARALD LOHSE

Mer läsning

Annons