Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mordåtal i Mora tingsrätt

Annons

42-åringen tilldelade 31-åringen flera kraftiga slag i huvudet med en pall. Med en förskärare utdelade han sedan ett minst 16 centimeter djupt knivhugg i bålen. 31-åringen dog av skadorna.

Det här dådet inträffade i Mora i början av augusti och på fredag ska 42-åringen, som är hemmahörande i Mora, svara för sina gärningar i Mora tingsrätt.

Huvudförhandlingen inleds på morgonen och 42-åringen står åtalad för mord alternativt dråp, alternativt grov misshandel och vållande till annans död.

Det konstateras att 31-åringen till följd av det våld han utsatts för erhållit en stickskada, stötskador, underhudsblödningar och skärskador. Han har dött av förblödning med anledning av nämnda skador.

Det anges vidare i stämningsansökan att i det fall 42-åringen inte fälls till ansvar för uppsåtligt dödande påstås att han uppsåtligen misshandlat 31-åringen på ovan angivet sätt samt att han därigenom av oaktsamhet medelst ovan angivna slag och knivhugg vållat 31-åringens död

Misshandeln skall anses som grovt brott då 42-åringen med sina tillhyggen visat särskild hänsynslöshet och råhet samt då gärningen i sig varit livsfarlig.

Förutom fredagen den 29 oktober har även den 9 november avsatts för fortsatt behandling av målet.

STEN WIDELL

Mer läsning

Annons