Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mördaren väntade på 22-åringen

Annons

Polisen är mycket förtegen om vad som kommit fram under förhören med sammanlagt 200 personer efter de grova våldsbrotten i trapphuset på Myrgatan i Avesta halv tre på lördagsmorgonen den 23 april.

- Det pågår ett rutinarbete med nya förhör och sammanställning av de uppgifter vi fått. Vi går vidare efter den plan vi har, säger spaningsledaren Bo Persson.

Planen han talar om är samma gedigna manual som användes under hela det stora utredningsarbetet efter polismordet i Hedemora förra sommaren.

Det innebär att alla uppgifter från vittnesförhör och tekniska undersökningar dokumenteras omedelbart. Ett arbetssätt som minimerar risken för att detaljer glöms bort eller att anteckningar hamnar på fel ställe. Dessutom får alla som ingår i den sekretessbelagda förundersökningen som leds av en åklagare tillgång till materialet.

Dalapolisen har nu ett 15-tal specialister som arbetar med utredningen av mordet i Avesta.

De har även hjälp av en man från Riksmordkommissionen. För övrigt samme polisman som i ett tidigt skede kom till Hedemora efter polismordet i fjol.

Den 22-årige man som knivskars till döds i lördags var från Hedemora. Han flyttade för några år sedan till lägenheten i Avesta för att få närmare till studierna vid Domarhagsskolans medieprogram.

Har var god vän med 19-åringen som utsattes för mordförsöket i lördags när han blev överöst med knivhugg, bland annat i ryggen. Polisen har kunnat hålla flera förhör med 19-åringen på Falu lasarett sedan den akuta fasen då han vårdades med respirator efter operationen i lördags var över.

Det var 19-åringen som påträffades medvetslös på gatan nära polishuset på natten. Det var sedan en hundpatrull följt blodspåren fram till trapphuset vid Myrgatan som den döde 22-åringens kropp hittades.

Den kniv som var mordvapnet har ännu inte hittats och ingen är gripen som misstänkt.

Bland de uppgifter som polisen har från vittnesförhören finns berättelser från ungdomar om en hämndaktion efter ett tidigare bråk på stan i Avesta och ett annat bråk i Hedemora.

- Det är ingenting som vi kan kommentera, säger spaningsledaren Bo Persson.

BÖRJE GUSTAFSON

Mer läsning

Annons