Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mördad hittad i utbränd bil

Annons

Redan i fredags anträffades en utbränd bil på en liten skogsväg mellan Smedjebacken och Björsjö. Brottsplatsen ligger strax söder om Busjö hytta. I fordonet anträffades kvarlevorna av en död person. Obekräftade uppgifter talar om en mansperson.
Den person som gjorde den skrämmande upptäckten av resterna av det rykande fordonet slog omedelbart larm till polisen.
– Omständigheterna kring fyndet är av den art att en förundersökning beträffande mord har inletts, säger polisens talesman, kommissarie Bo Persson, Borlänge.
Dalapolisens speciella styrka vid grövre brott har satts samman.
Förundersökningsledaren, kammaråklagare P-G Persson, Falun, beordrade omedelbart strängaste förundersökningssek-retess. Något som bland annat innebär totalt tystnad mot media.
Något som polisen lyckades med fram till måndagen då ett pressmeddelande tillkännagavs från Bo Persson.

– Fyndplatsen har varit och är avspärrad och en teknisk undersökning har gjorts. Även en rätts-läkare har varit på platsen.
Vad den tekniska undersökningen gav för resultat vill ingen inom polisen avslöja. Samma omständigheter råder när det gäller identifieringen av den döde.
– Kroppen är ännu inte identifierad och en genomgång av anmälningar rörande anmälda försvunna personer pågår, omtalar Bo Persson.
I Ludvika polisdistrikt finns sedan den 1 januari i fjol fram till i går sex personer anmälda som försvunna. Det är föga troligt att den person som anträffades i den utbrända bilen finns bland dessa.
Polisen vill inte ge någon kommentar till vem som var ägare av den anträffade bilen.

Med anledning av den totala sek-retess som polisen lagt på fallet så finns det inga bekräftade uppgifter när mordet skulle kunna ha inträffat.
Det faktum att ingen, av alla de som passerade förbi platsen under torsdagen, rapporterat att de sett det utbrända bilvraket så tyder det mesta på att allt inträffade under natten till fredagen.
Den plats som bilen anträffades på ligger endast 50-talet meter från huvudvägen vid Busjö hytta mellan Smedjebacken och Björsjö. Från riksvägskorsningen fram till platsen handlar det om 7,8 kilometer.
Redan under fredagen fördes det utbrända bilvraket och resterna av den döde från platsen för teknisk undersökning i Borlänge.

Fyndplatsen, som inte nödvändigtvis innebär samma sak som brottsplatsen, har bevakats varje minut av personal från Securitas i Borlänge.
Trots att den tekniska undersökningen är avklarad på fyndplatsen så bevakas denna fortfarande minutiöst.
– Det finns detaljer kring varför vi gör detta. Varför kan jag av spaningstekniska skäl inte kan gå in närmare på.
– Förhoppningsvis kommer vi att kunna lämna något mer detaljerade uppgifter om det inträffade under tisdagsförmiddagen, avrundar kommissarie Persson.

HARALD LOHSE

Mer läsning

Annons