Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mord är mord

Annons

Vem sätter värde på människors liv? Vem bestämmer om mitt liv är mindre värt än någon annans? Mattias Ström, 21 år, blev nedsparkad bakifrån, helt oprovocerat. Mattias föll till marken medvetslös, sedan sparkade förövaren Mattias i huvudet flera gånger. Är inte det mord?

Mattias baneman blir åtalad för grovt vållande till annans död.

Ulf Grape, polis, blir nedslagen med något slags tillhygge, även där helt oprovocerat. Förövaren fortsätter tills Ulf dör. Det är också mord.

Ulfs baneman blir åtalad för mord.

Varför åtalas dessa brottslingar på två olika grunder? Vems liv är mest värt? Varför blir inte båda åtalade för mord?

Mattias familj och vänner sörjer väl lika mycket som Ulfs familj och vänner. Båda har blivit brutalt dödade på grund av brister i samhället och främst på grund av att Sveriges politiker inte kan sätta stopp för våldet. Det daltas med de som misshandlar, mördar, våldtar. De får alltid en chans till. Men skulle jag som vanlig Svensson fiffla lite med deklarationen, lura staten på pengar, då sitter jag riktigt illa till. Varför förstår inte ni politiker som bestämmer och kan ändra på saker och ting, att vi, vanligt folk, inte tolererar att sånt här händer hela tiden? Var ska vi gå säkra? Vem ska vi lita på? Den stora frågan är varför?

Jag vill bli polis när jag blir stor, om jag nu hinner bli stor... Anna

Mer läsning

Annons