Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Morasurr - trots att kommunen säger nej

Annons

Med en budget på cirka 700 000 kronor var det tänkt att hela Mora skulle surra sista dagarna i juli.

- Nu vägrade kommunen att ställa upp med sin del, men det blir surr ändå, nästan i samma omfattning, lovar Mathz Ångman, ordförande i föreningen Hela Mora surrar.

- 30 juli drar vi igång och fortsätter fram till den 1 augusti. Det här är veckan före Morafestivalen och eftersom vi tänkt oss att det här ska bli ett permanent och utvidgat arrangemang blir det sannolikt en hel vecka i framtiden, då i samarbete med Morafestivalen, säger Mathz Ångman och presenterar Ingela Bernhardsson som projektledare för arrangemanget som kommer att utspelas runt hela Saxviken

Utan kommunens ekonomiska medverkan har vi fått sänka ribban något, men vi gläds över den entusiasm vi möter från andra håll, fortsätter Ångman.

- Mora är ju en gammal klassiskt racerbåtsort och nu får vi tävlingar med både SM, EM och VM-status. Ett 100-tal båtar från hela Europa är föranmälda.

Utöver racerbåtar blir det bilar att testa eller titta på - go cart, veteranbilar och raggaråk.

- Fyrhjulingar, vattenskotrar och snöskotrar är annat som bör locka. Det blir för övrigt en tävling med snöskotrar på Saxviken. Den som sjunker sist vinner, skämtar Ångman.

- Flygvapnet har lovat flyga över med ett par Jas-plan. Det blir fallskärmshoppning och möjlighet till rundflyg med helikopter. Till detta kommer veteranbilsmarknad och försäljning av allehanda ting samt medverkan av hemvärn och lottor.

STEN WIDELL

Mer läsning

Annons