Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Moraparken satsar 2,5 miljoner

Annons

Nu startar arbetena med att bygga en ny infartsled till campingplatsen och hotellet. Investeringen ligger runt 2,5 miljoner kronor och arbetet ska vara avslutat lagom till campingsäsongen den 30 maj.

Då kommer campinggästerna att slussas in till Prästholmen via nuvarande infart till Moraparken, från Vasaloppsvägen.

Det är härifrån den nya vägen dras, diagonalt över nuvarande parkeringsyta vid parken och den följer sedan älven fram till hotellet. Vägen får en bredd av 7,5 meter och den totala väglängden är 1 100 meter.

Även om nya vägen dras över parkeringsytan kommer antalet bilplatser ändå att bli detsamma genom att andra ytor kan tas i anspråk.

Byggföretaget Peab har fått entreprenaden och platschefen Karl-Erik Andersson säger att arbetet inte kommer att vara helt avslutat förrän under försommaren 2005. Det gäller då slutfinischen av asfalteringen som inte kommer att hinnas med i år.

Gamla infarten till campingen stängs inte. Campinggästerna kommer även fortsättningsvis att kunna åka in och ut här, dock måste all incheckning ske vid den nya receptionen i anslutning till hotellet.

Moraparkens vd Hans-Olof Bogren säger att med den här lösningen kommer både Moraparken och hotellet att exponeras på ett helt annat sätt för campinggästerna, något som ger en helhetsbild av området och som kommer att locka flera att utnyttja även dessa anläggningar.

Det beräknas att 100 ekipage per dygn kommer att trafikera den nya vägen under camping- säsongen.

- Genom att vi får en gemensam reception för både hotellet och campingen kan vi även spara personalkostnader, konstaterar Hans-Olov Bogren som avslutningsvis tillägger att kapitalet det här arbetet kostar har Moraparken lånat upp.

STEN WIDELL

Mer läsning

Annons