Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Morakonstnärinna ställer ut färgglada verk

Annons

Det är tredje gången som Birgitta Mångsén har en separatutställning i Malung.

- Jag hade min första utställning i Malung redan 1979 och även 1984 då jag ställde ut på Malungs kommunbibliotek, säger Birgitta Mångsén som den här gången valt litografier och Gouacheverk.

Det är flera stentryck med i hennes utställning som består av mycket färgglada och naturinspirerade motiv från miljöer med dalaröda hus till blommor och får.

Birgita Mångsén målar också i olja men valde att ta andra konstverk eftersom hon har ställt ut oljemålningar i Malung tidigare.

Det finns också några verk av Birgitta Mångsén som pryder väggar på allmänna inrättningar som kommunen äger.

Förutom att Birgitta Mångsén tidigare haft två separata utställningar i Malung har hon också deltagit i en samlingsutställning.

Några av alstren i utställningarna är gjorda i Gouache vilket betyder att det är täckande vattenfärg som konstnären har använt sig av. De flesta av de verk som ingår i utställningen är emellertid litografier.

Birgitta Mångsén fanns själv på plats vid vernissagen på Jannesgården som hölls på måndagen och utställningen kommer nu att vara öppen för allmänheten fram till första helgen i mars.

Det är en mycket intressant utställning med färgglada verk och den som är intresserad av konst bör verkligen göra ett besök vid Jannesgården för att ta del av Birgitta Mångséns konstverk.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons