Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Moraföretag stäms

Annons

I början av året sades en anställd upp på Finnvedens anläggning vid Östnor i Mora. Enligt vad tidningen erfar var företagsledningens skäl att den anställde inte hade hållit sina arbetstider.

Men nu stäms företaget, vars egentliga namn är FSMC Dalarna AB, av Metallindustriarbetarförbundet till Arbetsdomstolen. Metall bestrider att det skäl som företaget angett är giltigt. Tvärtom skulle det bryta mot lagen om anställningsskydd och Metall yrkar på att Arbetsdomstolen ska utdöma ett skadestånd på 50 000 kronor.

Metall anser att den anställdes hälsotillstånd försämrades av beskedet från företaget om uppsägning.

I sin inlaga till Arbetsdomstolen framför Metall att den anställde tog så illa vid sig av uppsägningen och de beskyllningar som framfördes att en akut sjukdom med långvarig sjukskrivning blev följden.

Anställningavtalet som upprättades mellan företaget och den anställde var tidsbegränsad och gällde fram till april.

Metall hänvisar till att företaget inte följt det anställningsavtal, som upprättades. Enligt Metalls förbundsjurist Bo Ericson är avtalet skrivet så att det varken går att säga upp den tidsbegränsade anställningen eller att företaget i andra hand har rätt till att meddela förtida uppsägning.

Företagets platschef i Mora, Per Ahlenbäck, känner till ärendet.

Men han vill i övrigt inte göra några kommentarer.

HANS OLANDER

Mer läsning

Annons