Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Morafilm vann i Aten

Annons

Med titeln Kulstöterskan tog Christin Eklund hem första priset ungdomsfilms-festivalen. Christins kortfilm vann i sportfilms- klassen 13-16 år.

Segern blev dubbel då både barnfilmsjuryn och vuxenjuryn ansåg att Christins film var nummer ett.

Belöningen blev en dvd-kamera samt ett diplom.

Christin Eklund skrev förra hösten ett filmmanus om mobbning och kulstötning. Hennes bidrag var så framgångsrikt att det belönades med första pris i Mora mediaverkstads manustävling i konkurrens med totalt 72 bidrag.

Förra året vann Utmelandsskolans bidrag, Fatta och förstå, en klass i Kids for Kids-festivalen i Bologna.

I år stod OS-staden Aten för arrangemanget med möjlighet till sporttema på bidragen. Av 350 inlämnade bidrag till tävlingen i Aten valdes 40 ut till slutvisningarna.

I förra veckan visades bidragen fördelade på fyra klasser. Tävlingsjuryn bestod av en barnjury samt en vuxenjury där bland annat Britt Marie Meyer från Sollerön satt tillsammans med kollegor från hela världen.

Christin Eklunds bidrag fokuserar på en kulstötande tjej som tar revansch på mobbning och andra tråkiga relationer genom att stöta sin kula långt på tävlingsbanan.

Enligt Britt Marie Meyer kommer det bli en filmfestival i Mora under kulturhelgen i november där flera bidrag från festivalen i Aten ska finnas med.

Förutom sevärda utländska bidrag visas även två andra svenska bidrag från tävlingen med bonus att båda dess filmskapare Mikael Bondsén och Markus Hagvall förhoppningsvis är med och berättar personligen om sina filmer. Till hösten utlyser Kulturskolan Mirandas mediaverkstad troligen en ny manustävling för ungdomar mellan 6-16 år i flera kategorier.

HANS OLANDER

Mer läsning

Annons