Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Morabon fri mot borgen

Annons

- Han har betalat en borgenssumma och frigavs på onsdagen. Han slipper därmed sitta fängslad i avvaktan på rättegång, berättade på torsdagen Christina Palm, generalkonsul i Phuket, Thailand.

Hur stor borgenssumma 44-åringen betalat har inte Christina Palm kännedom om.

- Vi har ju inte det här institutet i Sverige, att man kan friges mot borgen, men här i Thailand och i flera andra länder tillämpas det och för Morabon innebär det att han måste komma till polis och domstol om och när de kallar. Annars fungerar det så att det görs en omhäktningsförhandling var tolfte dag, så länge polisutredningen pågår.

Christina Palm tror, i Morabons fall, att tiden för hans del räknas från den 15 december. Det skulle betyda att omhäktning sker den 27 december och han är då skyldig att inställa sig till den myndighet som kallar.

- Bryter man mot den ordningen konfiskeras den borgenssumma som betalats in och frigången dras in.

Enligt Christina Palm har thailändska myndigheter tagit hand om 44-åringens pass och med det kontrollsystem som i övrigt tillämpas har han inga möjligheter att lämna Thailand, där för närvarande många svenskar befinner sig och firar julen i 30-gradig värme, som förhållandet var lokal tid på torsdagseftermiddagen.

STEN WIDELL

Mer läsning

Annons