Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mora Lottakår firade 75 år

Annons

Under och efter kyrkkaffet spelade musikkåren bland annat Glenn Miller-musik.

75-åringen uppvaktades sedan av lottakårerna i Orsa och Rättvik, samt av Bilkåristerna i Mora. Kommunalrådet Lars Matsson-Frost och Mora Röda Kors-krets hörde också till gratulanterna.

Därefter höll Laila Brottar en historik över Mora Lottakår och det var sedan dags för den jubilerande kåren att uppvakta sina trogna medhjälpare i frivilligrörelsen.

Risto Louko, Arne Böhlmark, Maj-Britt Sjöberg, Birgitta Erkers, Ingrid Damm och bataljonschefen Göte Hedström tillhörde dem som blomsterhyllades.

Lars-Erik Eriksson, Dan Hammarbäck och Mats Andersson skulle också fått blomster, men alla tre hade förhinder.

Uppvaktningarna skedde efter årsstämman och hela styrelsen tackades med varsin minnesgåva genom kårchefen Siv Hedström, som i sin tur fick en gåva av vice ordförande Lotta Eriksson.

Ledamöter i styrelsen är Gun-Marie Lyck-Bengtsson, Helena Ersson, Britt-Marie Wass, Iréne Svartling, Gun-Britt Persson och Marianne Forsberg (ny) samt Eva Idfeldt, suppleant.

Avslutningsvis kan nämnas att vice rikslottachefen Yvonne Hansson fanns på plats, liksom förre förbundslottachefen i Dalarna Iréne Andersson som i sitt tacktal gladdes över att bevista en lottakår och en 75-åring som är still going strong och hon förklarade även att Mora Lottakår är och har alltid varit ett föredöme för andra kårer i Dalarna.

STEN WIDELL

Mer läsning

Annons