Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mora känns som Nice

Annons

I går fick Mora Vasaloppspulsen! Många representanter från näringslivet sökte sig till den traditionella företagardagen och mötte för första gången den nye ministern Hans Karlsson. Jag gissar att flera tyckte att han uppträdde både nonchalant och arrogant inför berättigade frågor om sjuktal och regeringsiver att lägga nya bördor på ett näringsliv som borde få pengar över till tillväxt.

Mot eftermiddagen var det trångt på gågator och i trafiken. Tack alla trafikpoliser som försvaret bistår med under Vasaloppsveckan. Det är en fröjd att se dem lotsa fram bilister och fotgängare. Utan trafikpolisens jobb skulle Mora lamslås av en trafikinfarkt.

När jag strosade fram längs gatorna i strålande eftermiddagssol kom jag på mig med att blunda för att känna in den internationella atmosfären. Det var som att promenera på strandgatan i Nice på våren. Tyska, ryska, franska, engelska, estniska, norska, finska var några språk jag urskiljde.

När speakern i högtalarna sökte efter föräldrarna till en liten norsk krabat som hittats övergiven i centrum, återkom känslan av storstadspuls. Den förstärktes av aktivitetsmyllret på Saxvikens is.

Vilket Zorn-motiv.

Mer läsning

Annons